Viața cetățenilor Republicii Moldova care se aflau într-o clădire din Germania, cuprinsă vineri de flăcări, este în afară oricărui pericol. Despre aceasta anunță reprezentații Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, într-un comunicat de presă.

Amintim că un imobil din localitatea germană Bergkamen, în care se aflau cetățeni ai Republicii Moldova și României a fost cuprins de flăcări, 33 de persoane ajungând în spital. Autorităţile locale nu exclud ipoteza ca focul să fi fost aprins intenţionat, notează Radio Chişinău.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane. 33 au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.

În clădirea în care a avut loc incendiul locuiau, potrivit evidenţelor autorităţilor, 33 de cetăţeni români şi opt cetăţeni din Republica Moldova, angajaţi ai unei firme de construcţii, însă este posibil ca nu toţi să fi fost în imobil în momentul producerii incendiului.