În scopul asigurării supravegherii frontierei de stat și menținerii regulilor regimului zonei de frontieră, a fost aprobat un nou model al tăblițelor care indică intrarea /ieșirea în/din zona de frontieră. Acestea vor înlocui actualele panouri, învechite și depășite timpului, care necesită o schimbare majoră din punct de vedere al formatului, cromaticii și amplasării în zona de competenţă.

Noile modele de tăblițe vor avea dimensiunea 90 cm/60 cm și vor fi amplasate la o înălțime de aproximativ 180 cm. Fondul principal va fi acoperit de un verde pronunțător, iar într-un chenar alb va fi înscrisă inscripţia “ZONĂ DE FRONTIERĂ”, cu traducere în limba engleză ”BORDER ZONE”. Indicatoarele vor fi instalate atât pe drumurile de acces în zona de frontieră, dar și în localitățile aflate în zonă. Până la finele anului, Poliția de Frontieră își propune să înlocuiască toate panourile vechi cu cele de model nou.

Specificăm că noile tăblițe, adaptate conform rigorile europene, vor facilita activitatea angajatului Poliției de Frontieră, prin informarea atractivă a persoanelor aflate în apropierea de zonă, dar și a celor din localitățile de frontieră.