Meteorologii au emis Cod galben de de răcire bruscă a vremii şi de îngheţuri . Avertizarea meteo a intrat în vigoare astăzi, 18 aprilie. Meteorologii anunţă că vom avea parte de timp ploios cu temperaturi scăzute până în data de 24 aprilie.

Conform prognozelor, joi şi vineri vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă, iar izolat vântul va sufla în rafale de până la 70 de kilometri pe oră. „Teritoriul ţării va fi traversat de diferite fronturi atmosferice. Şi fiind sub influenţa unui ciclon sudic, adică vremea ca fi cu un caracter instabil. Vor cădea ploi doar în raioanele de centru şi sud slabe. Puternice le vom avea în mijlocul săptămânii, adică marţi, miercuri şi joi”, a declarat Natalia Golub, meteorolog, citată de publika.md.

În următoarele zile, temperaturile vor fi cu 4-5 grade mai joase decât norma prognozată pentru această perioadă. Specialiştii spun că temperaturile cu minus vor avea un impact negativ asupra culturilor agricole, inclusiv a pomilor în floare. Ei le recomandă agricultorilor să ia măsuri de protecţie a livezilor.

 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nici de Blajini nu vom avea parte de vreme frumoasă. Atunci mercurul din termometre va atinge maxime de până la zece grade Celsius. Vremea rece va pune stăpânire şi pe ţările vecine, România şi Ucraina.