Trei persoane, între care o femeie în vârstă de 91 de ani şi doi bărbaţi în vârstă de 64 şi, respectiv, 56 de ani, şi-au pierdut viaţa în incendii după ce au fost încălcate regulile antiincendiare.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, citat de trm.md, primul caz, în care a decedat o femeie în vârstă de 91 de ani, a avut loc ieri, 28 ianuarie, în satul Doina, raionul Cahul. Din primele cercetări se presupune că incendiul a izbucnit în urma exploatării cu defecțiuni a sobei din casă.

Un alt caz tragic a avut loc în localitatea Grimești, raionul Briceni. Aici un bărbat, în vârstă de 64 de ani, a decedat după ce cel mai probabil a adormit cu țigara aprinsă. În urma incendiului a fost afectat bunurile materiale din interiorul unei odăi.

Tot imprudența în timpul fumatului a făcut o victimă la Călărași. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a decedat în propria locuință. Primele cercetări arată că incendiul ar fi pornit de la o țigară nestinsă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să evite fumatul în locuințe. În caz de situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze 901.

Conform datelor statistice ale IGSU de la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 158 de incendii în care au decedat 23 de persoane.