Liderul partidului Nostru, Renato Usatâi, își impune membrii săi de partid să scoată forțat cetățenii la protestele de la Comrat și Bălți, potrivit unei înregistrăti audio exclusive date în presă de portalul vesti.md. Astfel, informațiileapărute anterior în media se reconfirmă.

Interceptare audio arată cât sunt de revoltați organizatorii că Usatîi îi impune să pregătească protest în 3 zile și să adune minim 1 500 de oameni. Un organizator al mitingului susține că situația se complică și din motiv că oamenii nu vor să iasă la protest.

„Le-am adus argumente că nu mai putem aduna oameni la manifestații…Ne-au dat trei zile pentru organizarea protestelor…Ei doresc ca să organizăm un protest masiv în trei zile? În provincie?…Ce înseamnă 1 500 de oameni pentru provincie?”, se arată revoltat unul din organizatori, care ar fi și trimis înregistrarea la redacția portalului.

Din audio se observă și nemulțumirea liderilor din teritoriu că Renato Usatîi cheamă la proteste, dar stă bine la Moscova. “Și Grițco! S-a găsit deșteaptă!…Stau în oficiu, își încălzesc fundurile, mănâncă, beau, la Chișinău sunt hrăniți bine și acum doresc în sate să protestăm…Unde e Renato? Ei nu cunosc. Pe un copac. Iată cu acest copac și să vorbească”, se aude din înregistrarea audio.