Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, dar și susținătorii săi dau dovadă de ipocrizie, atunci când îl acuză pe Vlad Plahotniuc de uzurparea puterii de stat. Bloggerul Eugen Luchianiuc le amintește despre interceptările telefonice în care fostul premier Vlad Filat, care în momentul în care nu deținea funcții publice, dădea indicații șefilor de la Fisc, Ministerul Afacerilor Interne și alte instituții. Luchianiuc subliniază că în acea perioadă, liderul PAS era ministru al Educației, delegată de PLDM, însă nu a reacționat în niciun fel la interceptările apărute.

„Am o întrebare către toți cei care o susțin pe Maia Sandu și restul. Ei spun că acum în Moldova este stat polițienesc. Eu vreau să le amintesc că o serie de interceptări în Fisc, a domnului Recean de la MAI care „trântea de asfalt” sau cum acolo mai spunea el. Iată mie mi-e interesant, oare acela nu era stat milițienesc? Atunci când Maia Sandu era ministră a Educației, atunci când apăruse aceste interceptări oare ce fel de stat avea Republica Moldova?”, declară bloggerul într-o înregistrare video pe pagina sa de facebook, citat de mesaj.md.

Reamintim că astăzi Procuratura Generală respins denunțul făcut de Maia Sandu în care acesta îl acuză pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, de uzurparea puterii în stat. Nemulțumită, președinta PAS, alături de câțiva activiști, a organizat un flash-mob în fața instituției.