Portalul de știri, tribuna.md a creat un sondaj on-line. Cititorii acestui site, au posibilitatea să își expună părerea în problema crizei politice cu care se confruntă țara noastră în momentul de față. Astfel, o majoritate covârșitoare este de părerea că anume blocul ACUM este de vină pentru situația politică din țară.
 
Din totalul celor 507 votanți, 338, sau 67% dintre cititorii portalului tribuna.md au ales că Blocul ACUM este principalul vinovat de criza politică din Republica Moldova. Pe locul doi, cu 60 de voturi, sau 12%, se situiază Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, la doar un vot, cu 59 de voturi se regăsește Partidul Democrat din Moldova.
28 de cititori, care reprezintă 6%, au ales să spună că toți sunt de vină, iar 4% insistă pe faptul că alegătorii ar fi de vină pentru criza politică din țară. Nimeni nu este de vină, așa consideră 2 persoane, iar nu interesează situația politică din țară pe doar 1 cititor. Partidul Șor, nu a acumulat nici un procent și în opinia cititorilor de pe tribuna.md nu poartă nici o vină pentru criza politică.
Amintim că Blocul ACUM a cerut să îi fie oferite funcțiile de Prim-ministru și Președinte al Parlamentului, deși are doar 26 de deputați, fiind doar a treia fracțiune după numărul de membri. Cu toate acestea, Partidul Democrat din Moldova, le-a oferit funcția de prim-ministru, lucru pe care însă blocul ACUM l-a refuzat. Deputații fracțiunilor PPDA și PAS preferă să facă show-uri, precum s-a exprimat președintele Igor Dodon și să vină în sala de ședințe a Parlamentului pentru a-și face selfie, cum s-a întâmplat astăzi.