În această dimineață, Serviciul 901 NORD a fost alertat, pentru a interveni în satul Grinăuți, raionul Drochia. Din informațiile operative, se cunoștea că o persoană are nevoie de ajutor, după ce a fost depistată de rude în automobilul propriu.

Se presupunea că bărbatul de 40 de ani s-a intoxicat cu monoxid de carbon, întrucît adormise în mașina din curte cu motorul pornit. Odată depistat de către cei apropiați, s-a solicitat primul ajutor, iar la fața locului a fost îndreptat de urgență un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 2 Bălți. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către echipele de medici și paramedici, fiind apoi stabilizat și transportat cu o ambulanță SMURD de tip C1 la un spital din Bălți, bărbatul fiind în comă de gradul II și III.

În acest context, salvatorii roagă cetățenii să fie atenți și să nu ignore normele de securitate. Nu se recomandă aflarea pentru mult timp într-un autovehicul, care staționează cu motorul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu gaz de eșapament, iar la primele semne de rău, alertați persoanele din jur sau Serviciile de urgență.