Guvernul a aprobat finanţarea a 52 de proiecte noi de dezvoltare regională şi finanţarea în continuare a 10 proiecte lansate anterior în valoare de 1,46 miliarde de lei.

Cabinetul de miniştri a aprobat Documentul unic de program pentru anii 2017-2020, care include lista proiectelor finanţate din bugetul de stat. Datorită deciziei a Guvernului privind realizarea noilor proiecte de dezvoltare regională, infrastructura a 52 de localităţi din Moldova va fi modernizată, iar locuitorii acestora vor avea acces la servicii de calitate.

În total au fost selectate 52 de proiecte noi şi aprobată continuarea finanţării pentru 10 proiecte lansate anterior, dintre care: în regiunea Centru – 26, Nord – 19, Sud – 12 şi în UTA Găgăuzia – 5. Pentru implementarea acestora, din Fondul naţional pentru dezvoltare regională vor fi alocați peste 1,46 miliarde de lei.

Proiectele prioritare de dezvoltare regională au fost selectate în baza unui concurs public organizat pe parcursul anului 2016 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Câştigătorii au fost desemnaţi de o comisie interministerială, din care au făcut parte şi experţi internaţionali.