Niciodată acest scuar nu a fost cum încearcă cineva să spună – foarte verde. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban despre scuarul Mihai Eminescu, unde azi au fost plantați mai mulți copaci și arbuști.

Ceban spune că până acum a fost unul plin de haos. „A fost un scuar plin de haos. Să vorbim pe șleau, șa propriu. Un scuar în care fiecare făcea ceea ce își dorea, un scuar unde peste noapte rămânea multă murdărie, un scuar unde niciodată nu ați fi văzut bustul lui Mihai Eminescu și niciodată nu ați fi putut bucura de acest scuar ca și confort urban. Celor care zic despre faptul că au fost afectați arborii din acest scuar, putem să numărăm doar 10 în totalitate”, a punctat edilul.

Primarul general afirmă că în totalitate în capitală până la acest moment au fost plantați în jur de 50 de mii de arbori de diferite specii. „Cred că de la independență încoace, cumulativ nu cred că au fost plantați. Sperăm că marea majoritate dintre ei se vor prinde. Dvs ați fost martori că o parte din cei care au fost defrișați în scuarul Eminescu erau bolnavi și unul dintre ei a căzut peste o mașină”, a punctat Ceban.

Primarul general Ion Ceban a dat asigurări că scuarul Eminescu va prinde viață și va deveni o atracție turistică. Campania de plantare a arborilor în capitală va continua şi în săptămânile următoare.