Un pas în plus pentru promovarea culturii în capitală. Astăzi, primarul general Ion Ceban a participat la lansarea conceptului unei noi sculpturi, ce va începe curând. Este vorba de „Cușma lui Guguță”.

La eveniment, Ion Ceban, alături de Spiridon Vangheli, a spus că acesta este doar un mic gest, ce îl poate face în dezvoltarea acestui proiect.

„Eu vreau să vă mulțumesc pentru această inițiativă. Îmi pare rău ca să treacă mult timp, ca să devină realitate. Eu am o obișnuință să duc lucrurile până la capăt. Dacă am spus că ne implicăm și facem să fie frumos, să existe această sculptură, urmează să identificăm locul potrivit în centul Chișinăului. Este un lucru extraordinar pe lângă proiectele de infrastructură. Este nevoie de proiect de acest tip, de proiecte de suflet, pentru că recunoștința este la nivel mondial, nu doar locală. Maestru este tradus în peste 40 de limbi, în peste 8 milioane de exemplare pe întreg globul pământesc. Guguță nu este doar al nostru, dar este al tuturor și pretutindeni. Eu cu certitudine sunt sigur că vom găsi locația perfectă și este un mic lucru pe care îl putem face pentru maestru. Oricine din mun. Chișinău și de peste hotare, veniți în Moldova, să poată să facă o poză alături de această sculptură”, a declarat Ceban.

La rândul său, Spiridon Vangheli a venit cu mulțumiri cu privire la implementarea acestui proiect. „Trebuie dusă mai departe imaginea poporului nostru. Eu vă mulțumesc foarte mult că s-a rezolvat problema aceasta, cu toate complicațiile impuse de tipul de bază. Eu am avut noroc de edițiile mele, care au apărut”, a spus Vangheli.

„Tatăl lui Guguță” i-a mulțumit primarului general Ion Ceban că s-a implicat în implementarea acestui proiect.