Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe strada Pușkin și Bodoni vor începe mâine. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care va da startul reabilitării.

Ion Ceban spune că între timp, continuă lucrările de reabilitare a trotuarului de pe strada N. Zelinski, cu o suprafaţă de circa 3 mii de m2, au fost finalizate.  Pe tronsonul Decebal – Dacia, pe ambele sensuri au fost schimbate bordurile uzate și aplicat un nou strat de asfalt. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane lei.

„În prezent, în reparaţii sunt şi trotuarele din str. I. Inculeţ și N. Tetemiţanu, pe tronsonul Grenoble – C. Vârnav. Totodată, până în prezent au fost realizate 20 la sută din lucrările, ce sunt preconizate a fi efectuate pe bd. Moscova. De-a lungul străzii, pe ambele sensuri, sunt reabilitate trotuarele. Actualmente se lucrează în perimetrul A. Russo – M. Basarab. Vom mări numărul muncitorilor implicați în reabilitarea trotuarelor de pe bd. Moscova, pentru a impulsiona mersul lucrărilor”, a subliniat primarul.

Ceban afirmă că și pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân se desfăşoară lucrări de asfaltare a aleii pietonale şi amenajare a pistei pentru biciclişti. În prezent se lucrează în perimetrul str. P. Zadnipru –  I. Vieru.

Mai mult, au fost iniţiate şi lucrările de asfaltare pe ambele sensuri a trotuarelor din str. I. Pelivan. Lucrările se desfăşoară în perimetrul  V. Belinschi – V. Lupu.

Amintim că ieri am dat startul reparației pe str. Albişoara, iar recent au fost finalizate sau sunt în curs lucrările de reabilitare pe str. I. Pelivan, D. Alighieri, M. Costin.