Împreună cu responsabilii, primarul general Ion Ceban a fost astăzi pe str. Albişoara, unde a verificat cum decurg lucrările de reparaţie a străzii.

Potrivit acestuia, primul tronson de la bd. I. Gagarin până la str. Ismail va fi gata într-o săptămână. Actualmente pe această porţiune sunt amenajate trotuarele, iar pe carosabil urmează a fi aplicat marcajul rutier.

„Am fost asigurat că pe str. Albişoara este aplicat asfalt de calitate, care corespunde tuturor normelor. Mai mult, pe unele porţiuni unde specialiştii consideră necesar, cu ajutorul unui laborator, este testată capacitatea portantă a carosabilului. Acesta este un indicativ de rezistenţă a structurii rutiere, exprimat prin capacitatea de a prelua deformații elastice şi de a le aduce sub valorile admisibile proiectate”, a punctat edilul.

Primarul spune că de astăzi a fost închisă circulaţia pe cea de-a doua porţiune din stradă – de la Ismail spre V. Alecsandri. Pe acest tronson se lucrează în prezent la demontarea bordurilor vechi şi instalarea altor noi, amenajarea trotuarelor şi decaparea asfaltului uzat. La fel, sunt ridicate la cotă fântânile de vizitare a reţelelor inginereşti.

Lucrările de reparaţie a străzii Albişoara s-au extins în prezent până la str. M. Viteazul, unde se înaintează cu schimbarea bordurilor, a reţelelor termice şi a sistemului de apă şi canalizare. Astfel, pe următoarele porţiuni vom accelera mersul lucrărilor.

Ion Ceban și-a exprimat speranța ca lucrările să nu fie date peste cap de ploi.