Dacă nu se furau miliarde de lei în timpul când erați ministru al Economiei, astăzi Guvernul putea prezenta mai multe măsuri de susținere a economiei naționale. Remarca a fost făcută de premierul Ion Chicu la adresa deputatului Andrian Candu, căruia i-a amintit cum, în 2014, în secret i-a cerut premierului de atunci Iurie Leancă să majoreze valoarea garanțiilor de stat acordate celor trei bănci aflate în faliment de la 6,7 miliarde la 9,5 miliarde de lei. 

”Din stenograma ședinței de Guvern din 7 noiembrie 2014. Guvernul de atunci, când erați ministru al Economiei, a decis alocarea a 6,7 miliarde de lei, iar până la publicare, la 13 noiembrie, ministrul Economiei a crescut suma până la 9,5 miliarde. Iată dacă acele miliarde nu erau furate, stimate domnule Candu, poate domnul Railean pe lângă cele 5 care o să vă spună o să mai vină încă cu 5 măsuri”, a spus Chicu.

Amintim, Guvernul Leancă, în baza propunerilor fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțan, și a ministrului Economiei Candu, a emis prima garanția de stat pentru acoperirea fraudei bancare în valoarea de 9,5 miliarde de lei.