Premierul Ion Chicu susține că situația în agricultură s-a îmbunătățit. Șeful Guvernului a declarat, după ședința de luni de la Președinție, că în această toamnă s-a reușit să se semene culturile cerealiere de prima grupă, astfel că securitatea alimentară a țării va fi asigurată.

”S-a semănat intens anul acesta culturi de prima grupă, ceea ce înseamnă că securitatea alimentară a țării va fi asigurată. Sper că problemele pe care le-am avut în 2020, seceta și altele, vor rămâne în acest an blestemat, iar odată cu votarea bugetului și Politicii bugetar-fiscale vom intra în anul 2021 mai buni, calmi și anul în care societatea se va consolida în jurul unor idei bune, unor proiecte pentru țară, nu pentru străini, și nu pentru politicieni, și nu pentru elemente care nicicum nu -și doresc ca Republica Moldova să fie un stat pentru toți oamenii care trăiesc aici”, a declarat Chicu.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat, acum câteva zile, că peste 300 de mii de hectare sunt însămânțate cu culturile cerealiere de toamnă, iar până la sfârșitul sezonului, suprafața semănată nu va fi mai mică decât cea de toamna trecută.

Fondul de subvenționare în agricultură a depășit în acest an, în premieră, suma de 1,2 miliarde de lei. Suplimentar, Guvernul a mai alocat 324 de milioane de lei pentru acordarea compensațiilor pentru agricultorii care au avut pierderi în urma secetei. Suma despăgubirilor pentru un hectar a variat de la 1500 de lei până la 3000 de lei.