Ion Chicu Dacă fostul ministru al Sănătății, Ruxanda Glavan, asigura transparență în achizițiile publice, atunci ea avea să fie eroina livrărilor către Ministerul Sănătății. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în contextul unor informații lansate de Glavan precum că Guvernul ar fi anulat achiziția unui lot de 100 de mii de teste de diagnosticare a infecției COVID-19.

”Guvernul actual a venit cu propunerea de a transparentiza toate achizițiile în contextul COVID și sunt sigur dacă erau aceste proceduri și cu câțiva ani în urmă fosta ministră a Sănătății care astăzi este foarte vocală avea să fie eroina livrărilor către Ministerul Sănătății”, a declarat Chicu în această seară la ședința Guvernului.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a calificat informațiile lansate de deputatul din grupul Candu drept unele false și a declarat că ministerul a lansat procedura de achiziții publice a unui lot de 100 de mii de teste de diagnosticare a infecției COVID-19.

Potrivit datelor prezentate de Dumbrăveanu, în prezent în stocurile ANSP sunt 70 de mii de teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19.