Găgăuzia va continua transmiterea emisiunile posturilor de televiziune din Rusia pe teritoriul său. Asta deși noile modificări la Codul Audiovizualului prevăd excluderea din grila posturilor TV din Republica Moldova a știrilor și emisiunilor analitice produse de posturile rusești, scrie 24h.MD, cu referire la un comunicat al Serviciului de presă al șefei administrației de la Comrat, Irina Vlah.

Potrivit comunicatului, aceste modificări ar leza interesele locuitorilor din Găgăuzia și ar urmări excluderea limbii ruse din circuitul public.

Drept urmare, bașkanul Irina Vlah a afirmat că, în cazul în care amendamentele respective vor fi incluse în redacția finală a noului Cod al Audiovizualului, operatorii de televiziune prin cablu din autonomie vor păstra și redifuza conținutul original al canalelor din Rusia.

În același timp, ieri, Ministerul rus de Externe a publicat pe site-ul său un comentariu, în care critică dur proiectul noului Cod al Audiovizualului, votat de Parlamentul de la Chișinău în prima lectură, pe care în califică drept un pas „neprietenos” al dialogului moldo-rus și care ar avea drept scop limitarea drepturilor teleradiodifuzorilor de limbă rusă din Republica Moldova.

Autoritățile de la Moscova atenționează că vor urmări evoluția acestei chestiuni în contextul relațiilor dintre cele două state.