Vicepremierul pentru integrare europeană Iurie Leancă a avut marți, 20 februarie, la București o întrevedere cu ministrul de Externe al României Teodor Meleşcanu.

Cu acest prilej, Teodor Meleșcanu a reiterat sprijinul constant şi ferm al României pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova şi a îndemnat la continuarea reformelor structurale prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, informează un comunicat al Ministerului de Externe de la București, notează Radio Chișinău.

Cei doi oficiali au trecut în revistă reperele de actualitate ale relaţiilor bilaterale şi, în context, au discutat despre stadiul şi perspectivele proiectelor de interconectare energetică, și au abordat problema creșterii prezenţei investiţionale a României în Republica Moldova.

Cei doi demnitari au reliefat importanţa menţinerii Republicii Moldova pe agenda europeană, ministrul Meleşcanu menţionând pregătirile în curs ale diplomaţiei române pentru reuniunea, care va avea loc la finalul lui februarie, la Bruxelles, a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, co-prezidat de România şi Franţa, notează Agerpres.