Deputatul PDM Alexandru Jizdan se arată deranjat de lejeritatea cu care deputații PAS și PPDA acceptă să intre în combinații dubioase, implicate în furtul miliardului. Într-un interviu acordat portalului popor.md, Jizdan face trimitere directă la grupul Pro Moldova și Partidul Șor.

“Niciodată nu-i voi înțelege pe acei care au venit în Parlament, strigând „Hoţii miliardului – la puşcărie!”, iar acum fac cu ei jocuri ascunse. Deci, cât au costat declaraţiile şi promisiunile făcute alegătorilor?!”, a declarat Alexandru Jizdan.

Deputatul democrat mai spune că distrugerea actualei coaliții majoritare din Parlament ar provoca o criză politică majoră în țara noastră.

“Acesta ar fi un scenariu prost pentru ţară. Dacă la situația epidemiologică deloc ușoară şi la criza economică se va mai adăuga şi o criză politică, situația ar putea deveni una extrem de gravă. De aceea, trebuie să facem tot posibilul pentru a asigura în continuare o guvernare în condiții de stabilitate. Mai ales că în toamnă avem alegeri prezidențiale, care, ca şi oricare alt tip de scrutin, implică o mare doză de instabilitate”, mai spune Alexandru Jizdan.