Prin ignorarea negocierilor privind desemnarea unui candidat unic al opoziției pro-europene pentru primăria capitalei, Andrei Năstase a dispersat dreapta, ceea ce ar putea provoca înfrângerea acestora la scrutinul din mai. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș. El îl compară pe candidatul PPDA pentru primăria Capitalei cu un cocoș politic înfumurat și care dă dovadă de aroganță. Iar în politică trufia se plătește.

„Nu știu dacă Andrei Năstase conștientizează că este principalul vinovat pentru dispersarea dreptei. Probabil că nu și-a dorit asta, eroarea se datorează tinereții și înfumurări. Această semeție de cocoș politic îl face responsabil pentru  evoluția, pozitivă sau negativă, a alegerilor pentru primăria municipiului Chișinău.

Vocalul cocoș politic moldovenesc a refuzat coagularea partidelor de dreapta și va cânta atât cât poate”, adaugă jurnalistul român, Victor Nichituș.

În același timp, jurnalistul scrie că, deși a Năstase a încercat să ignore PLDM-ul, este obligat să accepte colaborarea cu acest partid cu susținere infimă în sondaje.

„Chiar dacă Andrei Năstase încearcă să ignore PLDM-ul, decizia liberal democraților moldoveni este logică – Vlad Filat, fostul președinte al PLDM, a avut o relație bună cu Victor și Viorel Țopa, finanțatorii Partidului Platforma DA, iar președintele PAS, Maia Sandu, a fost membru PLDM. Mai mult, formațiunile politice conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase au ajuns în marea familie a popularilor europeni datorită bunelor relații ale liderilor PLDM cu oficialii Partidului Popular European. Așa că, vrea Năstase sau nu, colaborarea politică a PLDM-ului cu PAS și PPDA era așteptată”, scrie Nichituș pe blogul său.