Adresarea Maiei Sandu, către cei cinci contracandidați de a face un front comun la prezidențiale este tardivă și ipocrită, scrie jurnalistul Victor Nichituș într-un editorial.

Tardivă, pentru că liderul PAS a refuzat propunerea, făcută la începutul campaniei electorale, de creare a unui bloc electoral comun, făcută de Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma DA, cât și de Tudor Deliu, candidatul liberal democraților moldoveni. Ipocrită, pentru că doamna Maia Sandu a conștientizat, că altcineva, și nu domnia sa, poate ajunge în turul doi al prezidențialelor moldovene, spune jurnalistul.

Totodată, Nichituș este de părerea că, chiar dacă a invitat cinci contracandidați, adresarea făcută de Maia Sandu are de fapt doar doi destinatari: concurenții politici reali sunt Andrei Năstase și Renato Usatîi.

“Care este proiectul de țară care ar trebui să-i unească pe cei doi în jurul domniei sale? De ce, unul dintre cei doi, care are mai multe șanse să mobilizeze electoratul de pe dreapta, inclusiv pe cel unionist, ar trebui să renunțe în favoarea ei?”, se întreabă Nichituș.