Dacă opoziția parlamentară nu va depune o moțiune de cenzură, intrarea în vigoare a legilor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea va însemna o victorie morală a premierului Ion Chicu și una politică a președintelui Igor Dodon. Este opinia jurnalistului Victor Nichituș, exprimată într-un articol publicat pe blogul său.

“Dacă opoziția parlamentară nu va depune o moțiune de cenzură, intrarea în vigoare a legilor referitoare la modificările în legile bugetare anuale pot fi considerate ca o victorie morală a premierului Ion Chicu. Dar și o victorie a pensionarilor și cadrelor medicale care vor beneficia de surplus la pensii și salarii. Politic, victoria va aparține președintelui Dodon – anume el a fost cel care a reușit să oprească destructurarea fracțiunii socialiste”, scrie Victor Nichituș.

Amintim că proiectele pentru care Guvernul Chicu și-a asumat răspunderea prevăd majorarea salariilor cadrelor medicale, acordarea suportului unic de 700 de lei pentru pensionari, precum și majorarea fondului alocațiilor pentru agricultori, educație și întreprinderile mici și mijlocii. Conform Constituției, dacă în decurs de 72 de ore deputații nu vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, proiectele vor fi considerate adoptate.