Igor Dodon ar putea obține victoria la alegerile prezidențiale din acest an chiar din primul tur. O spune jurnalistul român Victor Nichituș într-un editorial publicat pe Facebook.

„Procesul de canibalizare care va avea loc pe dreapta va duce la creșterea numărului de neparticipare la vot. Reprezentanții dreptei se vor război între ei și vor scoate din dulapuri fel de fel de schelete urât mirositoare. De aici și posibilitatea, mare, ca actualul președinte să câștige chiar din primul tur de scrutin”, scrie jurnalistul.

Nichituș a amintit că un astfel de schelet deja a fost scos – este vorba despre înregistrarea audio a ședinței Blocului ACUM, care a avut loc în iunie 2019, la Parlament.

“Apariția, din dulap în spațiul public, a înregistrării discuției dintre Maia Sandu și Andrei Năstase privind coaliția cu socialiștii este una cu impact asupra imaginii fostului prim-ministru. Din această înregistrare s-a observat că ea a fost cea care îl presa pe Năstase să cedeze mai multe împuterniciri președintelui Dodon. Acest lucru nu îi lasă indiferenți pe alegătorii de pe dreapta politică moldovenească. Care constată, din ce în ce mai mult, cât de urât miroase pe dreapta. Nu că pe stânga ar fi levănțică”, mai scrie Nichituș.