Preşedintele Klaus Iohannis s-a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, despre importanţa accelerării procesului de reforme, cu precădere în domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei din ţara vecină.

„Preşedintele Klaus Iohannis şi Vice-premierul Iurie Leancă au discutat despre importanţa accelerării procesului de reforme, cu accent pe domeniul justiţiei şi combaterea corupţiei, respectiv despre necesitatea unui efort unitar, la nivel intern, din partea tuturor actorilor care susţin atingerea obiectivului integrării europene a Republicii Moldova. În egală măsură, Preşedintele României a subliniat importanţa unei comunicări strategice adecvate, la Bruxelles şi în capitalele statelor membre, a rezultatelor procesului de reformă, obiectiv pe deplin împărtăşit de demnitarul de la Chişinău”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

De asemenea, cei doi au mai discutat despre agenda de cooperare a Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi despre proiectele bilaterale de interconectare dintre România şi Republica Moldova, respectiv impactul pe care evoluţiile de la Chişinău îl generează asupra agendei de reforme.

Cei doi înalţi oficiali au abordat şi problematica proiectelor energetice, care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spaţiul energetic european, în concordanţă cu obiectivele integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.