Salvatorii au intervenit în 15 situaţii de risc în ultimele 24 de ore. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI informează că în situaţii de risc oamenii pot apela de urgenţă Serviciul 901.
Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, citat de trm.md, un accident de circulație a avut loc duminică seara în apropiere de orașul Strășeni, fiind necesară descarcerarea conducătorului auto care a rămas prins sub mașină, după ce a derapat de pe traseu. Toate circumstanțele producerii accidentului urmează a fi stabilite de către organele de drept.

De ajutor a fost nevoie și în cazul deblocării unui lift în care se aflau cinci minori cu vârstele între 13-16 ani. Minorii au rămas blocați la etajul şapte al unui bloc de locuit de pe strada Decebal din capitală. Ei au fost scoși din ascensorul defectat fără a avea de suferit.

Pompierii au intervenit şi în cazul lichidării unui incendiu izbucnit în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi. O bucătărie de vară a luat foc, iar în urma incendiului, un bărbat în vârstă de 41 de ani a suportat arsuri pe ambele brațe.