1940 de țigarete cu acciz al R.Moldova, ascunse în rezervorul mașinii, a încercat un cetățean român să le transporte peste frontiera de stat. Astfel, la data de 4 aprilie, în vederea valorificării unei informații dispuse de ofițerii de investigații ai Direcției regionale NORD, polițiștii de frontieră în comun cu lucrătorii vamali din punctul de trecere ”Lipcani-Rădăuți Prut” au desfășurat verificări suplimentare asupra unui mijloc de transport de model Fiat Doblo. Autoturismul era condus de un cetățean român în vârstă de 34 de ani.

Urmare a verificărilor, în rezervor au fost găsite 800 țigarete ”Rothmans” și 1140 – ”Ritm”. Din declarațiile șoferului, țigările au fost procurate de la un ghișeu din gara auto din or. Lipcani și personal le-a ascuns în rezervor. După competență, cazul este cercetat de organul vamal.

Motiv de cercetare a unei cetățene ucrainene a constituit procura auto falsificată. Ieri, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere ”Briceni”, pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei s-a prezentat cetățeana Ucrainei de 37 de ani, la volanul unui Mercedes, înmatriculat în Polonia. Printre documentele date la control, polițiștii de frontieră au constatat că împuternicirea notarială, eliberată de autoritățile polone, nu este autentică, prezentând mai multe semne de falsificare.

La cele depistate, șoferița nu cunoștea, dar avea cu sine o altă procură, în baza căreia i s-a permis trecerea frontierei de stat. Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză. Polțiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii.