Cele zece principii anunțate de Maia Sandu în campanie electorală sunt făcute praf de către politologul Vitali Catană. Într-o postare pe Facebook, analistul constată că Maia Sandu una spune, alta face.

„La Maia totul este pe dos. Vorbește de cinste atunci când spune minciuni, când zice de interes național se referă la ”război civil” pe Nistru, când spune că hoții trebuie să stea la pușcărie Filat și Platon sunt eliberați etc. Acum cică oamenii dânsei sunt oameni buni. Evident, sunt aceiași oameni care l-au votat pe Lucinschi, apoi pe Filat”, se arată în mesaj.

Expertul în educație Ludmila Grama cade de acord cu politologul Catană. În comentarii la postare aceasta a scris că Maia Sandu i-a trădat pe toți cei, care au ajutat-o să-și facă o carieră politică.

„Este ușor să manipulezi basarabenii, zâmbește-le, critică pe toți și pe cei care te-au susținut, te-au promovat, ai fost prietenă, ai dat mâna, apoi, cauza nimeni nu cunoaște, te-ai certat. Calcă pe demnitate, calcă fără să gândești, ce va fi în urma ta, nu te privește. Ușor se dau manipulați basarabenii, crezând în vorbe fără fapte. Timpul le va demonstra, că manipularea, populismul la bine nu aduc”.