Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru marți, 20 decembrie curent, o informare meteo valabilă în toată ţara. Astfel, potrivit meteorologilor, sunt preconizate precipitaţii sub formă de ninsoare, ploaie şi lapoviță. Pentru o deplasare sigură în aceste condiţii meteo nefavorabile, poliţiştii Inspectoratului Național de Patrulare vin în ajutorul conducătorilor auto cu câteva sfaturi şi recomandări.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă şoferii ca înainte să pornească la drum să ia cunoștință de starea traseului pe care urmează să îl parcurgă. Totodată, în timpul deplasării, șoferii sunt îndemnați să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni. În condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din față, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să nu frâneze sau să vireze brusc.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, este necesar ca toţi conducătorii auto să respecte strict indicaţiile şi recomandările ofițerilor de patrulare care acţionează permanent pe toate traseele din ţară pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.