Cu ocazia Zilei Europene a Resuscitării, astăzi, aproape 500 de cetățeni au fost informați și instruiți în tehnicile de acordare a primului ajutor medical persoanelor care se află în stare de urgență.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cu sprijinul Proiectului moldo-elvețian REPEMOL, au organizat evenimentul public „Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor!”.

Cei prezenţi la eveniment au fost învăţaţi de către specialiștii Serviciului de Urgență să execute corect manevrele de resuscitare în cazul unui stop cardiac, inclusiv manevrele de dezobstrucție a căilor aeriene în cazul pătrunderii de corpi străini (la adulți și copii).

Rezultatul unor astfel de instruiri publice, cu siguranță se va reflecta, pe termen lung, în salvarea vieților omenești.

Totodată, Ministerul Sănătății oferă Ministerului Educației posibilitatea de a efectua training-uri gratuite la baza CNAMUP, pentru profesorii de Educație Civică. Ulterior, aceștia ar putea instrui corect și elevii, în vederea acordării primului ajutor medical.