Potrivit studiilor, varza murată te ajută să lupți împotriva cancerului. Este un aliment pe care multe persoane îl consumă, însă puțini știu că ajută în lupta cu teribila boală. Iată care este legătura dintre varza murată și cancer.

Când sunt lăsate la murat, legumele sunt supuse unui proces de fermentație acido-lactică. Astfel, sunt generate anumite substanțe precum vitamine, acid lactic și altele. Microflora de fermentație adaugă valori nutriționale deosebite legumelor care sunt puse la murat. Astfel, acele legume devin alimente care funcționează precum probioticele. Aceste alimente probiotice ajută digestia, ajută la detoxifierea organismului și nu în ultimul rând întăresc sistemul imunitar.

„Murăturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K şi minerale din legume. Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urma fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, a spus Ştefan Ionuţ, nutriționist, potrivit realitatea.net.

Broccoli, varza și conopida ajută la prevenirea cancerului. Potrivit unui studiu finlandez, varza murată are mai multe proprietăți care ajută la prevenirea acestei teribile boli. După fermentație, izotiocianații din acest aliment au rolul de a elimina substanțele cancerigene din corp.

Conform studiilor, varza este o sursă importantă de vitamina U. Această vitamină are rolul de a vindeca ulcerul peptic. Sucul obținut din varza crudă este benefic pntru organism. Cei care suferă de ulcer peptic ar putea încerca acest remediu. Varza murată, reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de vitamina U.