Expoziția „Cucuteni 2016” s-a dovedit a fi una caritabilă, după ce 18 creații prezentate au fost vândute aseară, în scop nobil. Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Național de Istorie din capitală. Banii obținuți i-au fost oferiți lui Chiril Atamaniuc, tânărul care suferă de paralizie cerebrală, transmite 24h.MD.

Cea mai scumpă, în valoare de 20 de mii de lei, a fost lucrarea „Femeia cu cercei”, confecționată din ceramică.

„Am ales această femeie cucuteniană, pentru că este confecționată manual de un autor din Azerbaijan. Este o creație unică”, a spus Alexandra Zemţovscaia, participantă.

Din banii adunați, va fi cumpărată o mașină de cusut, extrem de necesară lui Chiril Atamaniuc. El va putea să confecționeze lucrări care, ulterior, vor fi vândute. Tânărul susține că, în aproximativ două luni, urmează să meargă în Germania pentru a fi operat. În urma intervenției, defectele de vorbire îi vor fi înlăturate.

Amintim că expoziția „Cucuteni 2016” a fost vernisată pe 25 iulie, curent, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Aceasta reunește cele mai reprezentative piese din ceramică și pictură ce reproduc cultura Cucuteni-Tripolie, una dintre cele mai vechi civilizații din Europa.