În turul doi al alegerilor prezidențiale din acest an vor accede Maia Sandu și Igor Dodon, iar victoria o va obține actualul președinte. Acest lucru este demonstrat de cel puțin 50 de sondaje de opinie publică. Declarația a fost făcută de către secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, la TV8.  

„Deși nu se vorbește public, dar sondajele care s-au făcut până acum, vreo 50, și în toate aceste sondaje, dacă lumea a bătut monedă pe aceste sondaje, se spune foarte clar că în turul doi avem doi concurenți: Maia Sandu și Igor Dodon și de fiecare dată Maia Sandu este dată perdantă”, spune Terguță. 

Totodată, deputatul PPDA a reiterat că formațiunea din care face parte mai așteaptă ca Maia Sandu să se retragă din cursa electorală în favoarea lui Andrei Năstase, așa cum a promis de nenumărate ori. 

„Nu uitați vă rog frumos că Platforma DA a făcut tot posibilul și s-a retras din campanie acum exact patru ani și i-a oferit culoar Maiei Sandu în marea politică, după care i-a oferit și funcția de premier și urmare a acestor gesturi a Platformei DA, PAS urma să-și țină o promisiune”, a conchis Terguță.