Coaliția de guvernare rămâne funcțională și va continua să implementeze reformele asumate. Despre aceasta a anunțat președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii. Acesta a adăugat că Guvernul se bucură de un suport politic puternic atât din partea forțelor interne, cât și a partenerilor externi.

„Chiar și cu Partidul Liberal în afara coaliției sper că vom colabora politic în continuare pe proiectele benefice pentru țară și pentru oameni. Reafirmăm, ca să nu existe nicio îndoială, coaliția funcționează în continuare. Chiar ieri au fost discuții productive cu deputații actualei coaliții, iar guvernul astăzi are un suport politic puternic și o susținere externă fermă, să facă reforme în continuare și să implementeze programul de guvernare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților a reiterat importanța menținerii stabilității politice în țară pentru a evita declanașarea crizelor de ordin politic, economic sau social și ar aduce suferințe cetățenilor.

„Înțelegem cu toții ce responsabilitate avem acum, pentru  a menține stabilitatea politică în țară și a nu lăsa să se declanșeze o criză politică, socială, ori economică, care ar aduce suferințe enorme oamenilor. Suntem pregătiți să facem față oricăror provocări și să susținem guvernul în așa fel încât să-și poată îndeplini angajamentele față de cetățeni și de partenerii noștri externi”, a subliniat Plahotniuc.