Votarea pentru cei de dreapta înseamnă începerea războiului de pe Nistru, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii de vineri. 

”Noi încercăm să apropiem cele două maluri ale Nistrului, vorbim de reintegrarea țării și cum procedăm? Anul trecut, Grosu și alții le-au blocat accesul la cei din stânga Nistrului, i-au făcut separatiști, dar acum au hotărât să le închidă oxigenul. Anume prin așa acțiuni și astfel de lideri politici au declanșat războiul de pe Nistru în începutul anilor 90. Vă spuneam acum câteva săptămâni că dacă dreapta, galbenii, vin la guvernare în țară se va instaura destabilizarea. Zilele trecute au sărit la bătaie, ieri au închis secțiile de votare. ce va urma. Uitați-vă ce face dreapta, care încă nu a ajuns la guvernare”, a declarat Dodon.

Amintim, joi seara, Curtea de Apel a redus numărul secțiilor de votare de la 41 la 12 pentru alegătorii din stânga Nistrului. Decizia a fost luată în baza unei cereri depusă de PPDA. În dimineața zilei de vineri, CEC a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție pentru a păstra cele 41 de secții de votare.