Şedinţa de vineri, 2 decembrie, a Parlamentului a fost închisă în lipsă de cvorum. Fracţiunile socialiştilor, liberal-democraţilor şi comuniştilor au părăsit şedinţa, deputaţii fiind nemulţumiţi unii de proiectele introduse pe ordinea de zi, alţii de faptul că la audierile privind fraudele în licitaţiile pentru livrarea de alimente în instituţiile de învăţământ nu vine premierul, transmite IPN.

Fracţiunea PLDM a solicitat amânarea proiectelor de lege care au fost adăugate pe ordinea de zi pe ultima sută de metri, fără a se intra în esenţa lor. Liderul fracţiunii, Tudor Deliu, s-a arătat nemulţumit implicit de faptul că s-a decis pripit audierea raportului privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a menţionat că  e o tragedie că în alimentaţia copiilor au ajuns produse alterate sau necalitative, iar această situaţie a afectat toată societatea. „Părăsim şedinţa aceasta şi cerem şedinţă specială, numai pe tema aceasta, cu primele persoane din această ţară”, a subliniat Vladimir Voronin.

Deputatul socialist Vlad Batrâncea a spus că fracţiunea PSRM este indignată că prim-ministrul Pavel Filip nu vine la audieri, iar subiectul privind fraudarea licitaţiilor este prea important ca să-l discute deputaţii cu prim-vicepremierul Gheorghe Brega, care în, opinia lor, nu are competenţele necesare. „De aceea am vrut să-l audiem pe prim-ministru, dar s-a luat altă decizie, e o mimare a audierilor, şi totodată apar alte proiecte pe ascuns. Nu este normală această organizare a şedinţei. În semn de protest părăsim şedinţa”, a spus socialistul.

Deoarece la şedinţă au rămas doar 44 de deputaţi, şeful legislativului, Andrian Candu, a încheiat şedinţa plenară.