Un ofițer de investigații de la Inspectoratul de poliție Cahul a fost reținut de DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție fiind bănuit de trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, omul legii, acționând coordonat cu o persoană necunoscută, ar fi extorcat și primit 5000 de euro de la o inculpată. Polițistul susținea că ar putea influența persoane din cadrul Judecătoriei și Procuraturii raionului Cahul, în vederea eliberării acesteia din arest şi adoptării unei sentințe favorabile pe dosar.

Bărbatul a fost prins în flagrant delict în spatele Curții de Apel Cahul. Având la el arma din dotare, acesta a încercat să părăsească locul săvârșirii infracțiunii, opunând rezistență fizică ofițerilor anticorupție.

La el au fost găsiți 5000 de euro transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în buzunarul hainei. Bănuitul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.