Locuitorii municipiului Chişinău pot depune dosarele pentru a beneficia de compensaţii la căldură pentru sezonul de încălzire 2016-2017. În acest an, dosarele pot fi depuse cu o lună mai devreme, comunică 24h.MD.

Un anunț în acest sens a fost făcut către şeful Direcţiei locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea.

La fel ca și în anii precedenți, de compensaţii pot beneficia familiile care au avut pe parcursul ultimelor 12 luni un venit mediu ce nu depăşeşte 2500 de lei lunar pentru fiecare membru al familiei.

Valoarea compensaţiilor este de 40% din factura lunară pentru locuinţele conectate la sistemul centralizat şi de 500 de lei pentru cele cu cazan autonom. În mai puţin de o săptămână au fost depuse peste 670 de dosare.

Persoanele care au beneficiat de compensaţii în sezonul trecut şi au aceleaşi venituri, vor trebui să depună doar o cerere de confirmare.

Mai mult, potenţialii beneficiari vor trebui să prezinte un set de acte, printre care şi certificatul de salarizare pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă pentru persoanele încadrate în câmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi – copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor.

Cererile privind compensarea cheltuielilor se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ sau la preturile de sector.