Turneul de fotbal „Uniunea Europeană și Parteneriatul Estic 2017”, desfășurat în contextul Orășelului  European, a fost câştigat de echipa Centrului Național Anticorupție. Lupta s-a dat între 13 echipe, formate din angajaţi ai autorităţilor publice centrale şi ai ambasadelor străine, acreditate la Chișinău, iar ofiţerii CNA au învins în cinci meciuri din cele șase disputate.

cna2

Prezent la eveniment, șefului Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a lăudat performanţele anticorupţie ale CNA, îndemnându-i pe ofiţeri să continuie în acelaşi tempou. Excelența Sa a menţionat că ofițerii CNA s-au făcut remarcați nu doar prin rețineri în cazuri de corupție, dar s-au dovedit a fi și foarte buni jucători de fotbal.

Locul doi a revenit echipei Ambasadei Turciei, iar medalia de bronz  a mers la Ministerul Afacerilor Interne. Ceremonia de premiere a câştigătorilor a avut loc duminică în cadrul unui eveniment, la care au participat toate echipele, iar premiul, pe care l-au împărţit toţi cei prezenţi,  a fost un tort mare decorat cu o minge de fotbal.

Devenit tradițional deja, Orășelul European, organizat de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova,  oferă prin activitățile sale  o imagine de ansamblu a diversității culturale și a uniunii de valori, totodată promovând asistența europeană pentru dezvoltare acordată țării noastre.

Anul acesta, CNA a participat în cadrul evenimentului și cu o acțiune de sensibilizare. Ofițerii anticorupție au împărțit broșuri, flăgulețe și alte materiale informative despre activitatea Centrului, competențele acestuia în prevenirea și combaterea corupției, modalitățile de denunțare a actelor de corupție, îndemnând astfel cetățenii să telefoneze la Linia națională anticorupție – 0 800 55555.