Mai mulţi locuitori ai municipiului Comrat au anunţat autorităţile că au văzut lupi în apropierea caselor. Responsabilii de la Agenţia Ecologică dau asigurări că nu există vreun pericol, însă îi îndeamnă pe oameni să fie prudenţi.

Un atac al lupilor asupra animalelor domestice a fost înregistrat în zonă în urmă cu doi ani, transmite Mesager. În ultima perioadă toţi mai mulţi locuitori ai municipiului Comrat au sesizat autorităţile despre faptul că în apropierea locuinţelor lor îşi fac apariţia lupii.

Până acum nicio persoană nu a fost atacată de vreun animal sălbatic, totuşi funcţionarii de la primărie îi îndeamnă pe cetăţeni să fie cât mai prudenţi, deoarece pădurarii confirmă că în zonă sunt lupi.

Reprezentanţii Agenţiei Ecologice a unităţii teritoriale Găgăuzia (Găgăuz-Yeri) anunţă că în prezent nu există nici un risc în legătură cu apariţia lupilor, iată de ce nu trebuie să fie creată panică.

„Adesea cetăţenii pot să confunde câinii sălbatici cu lupii, care sunt tot mai mulţi în special la periferiile localităţii. În 2016 au fost  înregistrate cazuri  de apariţie a lupilor în satul Avdarma, dar şi în alte sate. Însă nu s-a întâmplat ca lupii să atace persoane. Cred că nu există temei de îngrijorare”, a declarat șeful Agenției Ecologice a unității teritoriale Găgăuzia, Evghenii Șevcenco.

În 2014, lupii au făcut prăpăd la o stână de oi din apropierea satului Avdarma.