Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu a depus astăzi o cerere la Comisia Electorală Centrală în care declară că își retragere candidatura la funcția de președințe al Republicii Moldova. Reamintim că Lupu a anunțat ieri că se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului PAS, Maia Sandu.

„Cererea de retragere a candidatului Marian Lupu a fost depusă oficial! Urmează procedurile legale! Indiferent de emoții și simpatii personale sau politice, valorile și parcursul european al țării rămân prioritatea noastră, așa cum le-am promovat în această campanie electorală!”, a scris pe facebook vice-președintele PDM, Sergiu Sârbu.

Argumentele invocate de Marian Lupu și care au stat la baza deciziei de a se retrage din campanie electorală în favoarea Maiei Sandu țin de păstrarea cursului european și împiedicarea ca la șefia satului să ajungă exponentul Rusiei, Igor Dodon. Lupu a spus miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că deși diferența în sondajele interne dintre el și Maia Sandu sunt în limitele marjei de eroare, el a decis totuși să se retragă și s-a arătat mulțumit de campania electorală desfășurată de partidul său și care, potrivit lui, a contribuit la promovarea cursului proeuropean al Republicii Moldova.

14568040_1028161523975969_5531837771936764430_n