Liderul PD, Marian Lupu, a făcut o adresare către contracandidatul său, Igor Dodon, care a anunțat că are de gând să anuleze Acordul de Asociere. Lupu afirmă că acest fapt ar aduce pierderi financiare considerabile Moldovei.

În cadrul unei întrevederi cu oamenii de afaceri şi localnicii din raionul Ungheni, Marian Lupu a spus că forţele politice care-și doresc anularea Acordului de Asociere cu UE urmăresc împiedicarea dezvoltării ţării noastre.

„Contracandidatul meu, preşedintele Partidului Socialiştilor, domnul Igor Dodon, a anunţat că are de gând să anuleze Acordul de Asociere. A anula Acordul de Asociere înseamnă: prima, investiţii să nu mai vină în Republica Moldova. Mai mult asta înseamnă că acele investiţii care au fost făcute până în prezent să fie închise, întreprinderi închise şi mii de locuri de muncă pierdute”, a declarat candidatul PDM la funcţia de preşedinte, Marian Lupu.

La rândul său, localnicii din satele Pârliţa şi Sculeni s-au interesat de investiţiile şi proiectele europene de dezvoltare a ţării și i-au urat candidatului democraților mult succes.

În prezent, peste 60 la sută din totalul mărfurilor şi bunurilor produse în ţară ajung pe piaţa Uniunii Europene.

Doar în perioada ianuarie-august a acestui an, Moldova a efectuat exporturi în ţările comunitare în valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari.