Peste 300 de seturi de robotică, precum şi produse necesare activităţilor de instruire în domeniul roboticii au fost donate astăzi pentru 57 de instituții de învățămînt din țară, în cursul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Ministrul Educației, Corina Fusu, a declarat în cadrul evenimentului că dotarea instituțiilor de învățămînt cu seturi de robotică reprezintă o nouă metodologie de predare și instruire a elevilor.

„Programul „Roboclub” are drept scop extinderea programelor școlare de robotică și creșterea numărului elevilor implicați în activitățile de instruire, de dezvoltare și creare a noilor tehnologii inovative. În cadrul atelierelor de lucru, elevii învață cum să programeze roboții pentru a îndeplini niște sarcini, iar acest lucru ar fi un stimul pentru a-și alege domeniul de continuare a studiilor”, a afirmat Fusu.

La rîndul său, reprezentanta USAID în Moldova, Karen Hilliard, a menționat că „în prezent multe țări se confruntă cu probleme în procesul de educație a copiilor, ceea ce constituie un pericol pentru pregătirea forței de muncă în viitor. Dezvoltarea unor astfel de programe în școlile din R. Moldova reprezintă un beneficiu atît pentru elevi, cît și pentru autorități”.

De asemenea, în șapte biblioteci din R. Moldova a fost lansat, cu suportul Programului Novateca, Cluburi de Robotică. Acestea vor activa în patru biblioteci raionale și trei localități rurale.

Programul de studiere a roboticii a fost lansat în R. Moldova în 2014 cu sprijinul USAID Moldova și Asociației companiilor din domeniul TIC, sub patronajul Ministerului Educației. În prezent acesta este implementat în 18 instituții de învățămînt din țară.