În perioada 9 mai – 25 iunie, un grup de 12 angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției și 6 a Departamentului Poliție de Frontieră a Ministerului Afacerilor Interne au fost instruiți în Ungaria.

După cum transmite 24h.MD, aceștia au participat la cea de-a 103-a Sesiune de instruire în cadrul Academiei Internaționale a Organelor de Drept (ILEA), în or. Budapesta (Ungaria), de comun cu reprezentanți ai Ungariei și României.

Scopul sesiunii de instruire a fost dezvoltarea Leadership-ului și încurajarea cooperării între autorităţile de aplicare a legii din alte țări şi Statele Unite ale Americii, în domeniul prevenirii și combaterii crimei organizate şi în investigarea altor genuri de infracțiuni.

Programul pentru aplicarea legii şi dezvoltarea aptitudinilor de Leadership a durat şase săptămâni, iar fiecare săptămână a fost dedicată unei teme / modul, predată de reprezentanți ai agenţiilor de aplicare a legii din cadrul Departamentului de stat al SUA, precum Centrul Federal de Instruire în aplicarea legii (FLETC), Agenţia Americană pentru protecţia vamală şi a graniţelor (CBP), Unitatea principală de investigații a Departamentului de Securitate Naţională, Biroul Federal de Investigaţii (FBI), Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozibil (ATF), Agenția americană pentru combaterea drogurilor (DEA), Serviciul de Securitate Diplomatică (DSS) și Serviciul Intern pentru Venituri (IRS).

De asemenea, pe durata modulului au fost prezentate diverse studii de caz și tehnici de conducere care vor contribui la dezvoltarea capacităților profesionale ale polițiștilor.

Menționăm că vizita de studiu a fost organizată în parteneriat cu Ambasada SUA la Chișinău.

În cadrul acestei Academii, până la moment, au avut parte de instruiri 278 de reprezentanți ai organelor de aplicare a legii din Republica Moldova.