Candidatul independent, Maia Laguta, a semnalat la CEC încălcările comise de liderul PSRM, Igor Dodon. Aceasta s-a referit la niște poze în care apare Igor Dodon la masă cu președintele rus Vladimir Putin, fapt ce este interzis prin legislația electorală, scrie hotnews.md, citat de 24H.MD.

14639588_558843704312499_6713412938240774134_n

Totodată, Maia Laguta sugerează că CEC nu va lua vreo decizie concretă în acest sens, acuzând instituția de atitudine părtinitoare față de anumiți concurenți electorali.

„Pe 21.10.2016, am sesizat CEC în privința gravelor încălcări a Codului Electoral înregistrate de candidatul M. Sandu și am cerut excluderea din cursa electorală, expediind o cerere în acest sens către Curtead de Apel. CEC s-a limitat doar la o avertizare. Adică i-a arătat din deget.”

Mai mult, astăzi a sesizat din nou, CEC în privința gravelor încălcări a Codului Electoral înregistrate de candidatul I. Dodon cu aceeași cerere către Curtea de Apel – de a-l exclude din cursă.

Potrivit Maiei, CEC a refuzat să includă această sesizare pe ordinea de zi. Doi candidați, „favoriții” creați artificial cu numeroase încălcări – sunt susținuți de CEC”, a scris candidatul pe pagina sa de facebook.

24H amintește că CEC a avertizat-o pe candidatul PAS, Maia Sandu, în privința încălcării prevederilor Codului Electoral atunci când a apărut în poze alături de mai mulți lideri europeni.