Maia Sandu a decăzut complet după înfrângerea de la alegerile prezidențiale, încât a ajuns să semneze acorduri de parteneriat politic cu comunistul Vladimir Voronin și cu penalul fugar Renato Usatîi. După ce a fost practic lipsă de pe arena politică în ultimele patru-cinci luni, de când a pierdut alegerile, Maia Sandu a decis să ”reintre” în luptă semnând un document controversat, care este îndreptat de fapt împotriva a 80% din cetățenii țării.

Este vorba de documentul semnat împotriva votului uninominal, care, potrivit tuturor sondajelor, este susținut de majoritatea covârșitoare a populației. Iar Maia Sandu se regăsește în echipa ”de aur” a politicii moldovenești alături finul mafiotului Țopa, Andrei Năstase, omul de încredere al lui Filat Viorel Cibotaru, comunistul Vladimir Voronin și penalul fugar Renato Usaîi.

Cel mai straniu este că documentul a fost semnat chiar în preajma zilei de 7 aprilie, iar a doua zi membrii partidului Maiei Sandu vorbeau de democrație, libertate și integrare europeană. Și în timp ce tinerii din PAS lansau lozinci anticomuniste, Maia Sandu dădea mâna cu liderul comuniștilor Vladimir Voronin, cel care este considerat principalul vinovat al abuzurilor din 7 aprilie 2009 și semna un act împotriva unei inițiative legislative care se bucură de un sprijin larg al populației, inclusiv, sau în special, al tinerilor.

Pentru mulți e greu să înțeleagă modul Maiei Sandu de a face politică – să se erijeze ca o luptătoare acerbă împotriva corupției, a comunismului și să se arate că o susținătoare aprigă a integrării europene, dar pe de altă parte să facă parteneriate politice cu oameni ca Țopa, cu adulatorul Uniunii Sovietice Vladimir Voronin și cu criminalul Usatîi, cel care intenționează să transforme Ambasada SUA într-un club karaoke și să construiască un zid pe râul Prut.

Este cunoscut faptul că politică strică oamenii, dar chiar și în așa măsură? Probabil nu în zadar sondajele arată că majoritatea moldovenilor nu au un partid de dreapta în care să aibă încredere.

doc2