Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a încercat în repetate rânduri, în cadrul dezbaterii din această seară de la Moldova 1, să evite discuțiile despre faptul că a făcut parte, timp de mai mulți ani, din echipa Partidului Liberal Democrat și că a participat la guvernare, fiind promovată chiar de șeful de atunci de partid, Vlad Filat.
Ea a cerut, pe un ton ultimativ, să nu fie asociată cu guvernarea PLDM, dar nici cu celelalte guverne – Leancă și Gaburici. Totuși, liderul PAS se contrazice și a spus că în perioada în care a deținut funcții de demnitate publică a făcut doar lucruri corecte.
Mai mult, Sandu a evitat să vorbească și despre perioada în care a lucrat, alături de actualul președinte al țării, Igor Dodon, la Ministerul Economiei și a încercat să devieze discuția spre alte subiecte. Totuși, Andrian Candu i-a atras atenția că și el a lucrat în Parlament, dar când la guvernare au venit comuniștii, a preferat să plece. Maia Sandu a ales să lucreze în continuare.
De asemenea, Andrian Candu i-a atras atenția că șefa PAS nu scapă nicio ocazie ca să ceară de la organizații internaționale să suspende finanțarea țării, așa cum s-a întâmplat în 2015, din cauza fraudelor din sistemul bancar, o consecință a guvernării din care a făcut parte.