Maia Sandu consideră că studenții din Republica Moldova sunt alintați, iar părinții tinerilor nu ar trebui să se cheltuiască cu ei. Această declarație liderul PAS a făcut-o în 2013, când era ministru al Educației, transmite Democracy.md.

În cadrul unei emisiuni la postul Elita TV, Sandu a fost întrebată de către directorul grădiniței din satul Măgdăcești când va fi majorat salariul pentru personalul tehnic.

Femeia a explicat că acești angajați sunt nevoiți să-și întrețină familiile cu o leafă de doar o mie de lei. Răspunsul Maiei Sandu a fost unul foarte cinic.

”Salariul e mic, dar banii să nu cheltuiască banii pe căsătoria copiilor și pe studenți. Studenții la noi tot trebuie să devină independenți. O să fiți surprinși să vedeți cât de puțini studenți în Republica Moldova au un loc de muncă part-time, așa cum spunem noi, comparativ cu alte țări din lume. Studenții noștri sunt un pic alintați”, a spus Maia Sandu, fără să răspundă la întrebarea când va fi majorat salariul personalului tehnic.

Nu este pentru prima dată când liderul PAS, Maia Sandu, demonstrează o atitudine nepăsătoare față de tinerii din Republica Moldova. În 2015, Sandu a blocat majorarea mai multor tipuri de prestaţii sociale pentru copii. Mai exact, era vorba despre creşterea indemnizaţiei unice acordate la naşterea copilului de la 3100 de lei până la 5500 de lei, oferirea unui sprijin financiar din partea statului pentru copiii adoptaţi, orfani, cei rămaşi temporar fără ocrotire părintească, dar şi pentru mamele neasigurate. Deși proiectul de lege a fost avizat pozitiv de Ministerul Educației, documentul a fost blocat personal de Sandu.

Aceasta a declarat la o ședință că minorii trebuie întreţinuţi de părinţi şi nu de stat, iar mamele ar trebui să muncească din greu pentru a-şi creşte odraslele, așa cum ea a văzut la Banca Mondială.

Amintim că salariile angajaților din sectorul public, inclusiv al personalului tehnic din școli și grădinițe a fost majorat abia la 1 decembrie 2018 de către guvernarea democrată. Mai mult, democrații au anunțat despre majorarea, din anul viitor, a indemnizației unice la nașterea copiilor până la 10 mii de lei. La fel, ei propun ca pentru fiecare copil, familiile să primească lunar 200 de lei, până la atingerea de către beneficiar a vârstei de 18 ani.