PAS nu a are încă o decizie în privința referendumului de demitere a edilului, inițiat de socaliștiLiderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, susține municipiul Chișinău a fost condus prost de mulți ani, de când primar e Dorin Chirtoacă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC 21. În același timp, ea spune că PAS nu a are încă o decizie în privința referendumului de demitere a edilului, inițiat de socaliști.
„Bineînțeles, contează cine conduce acest oraș. Orașul a fost condus prost foarte mulți ani”, a declarat Maia Sandu.
Fiind întrebată care este îndemnul său pentru susținătorii PAS din Chișinău, în contextul referendumului, cum să voteze sau să boicoteze plebiscitul, Maia Sandu a spus că o decizie în acest sens urmează să fie luată de partid.
”Nu fac îndemn în nume propriu. O să luăm o decizie la PAS și o să comunicăm această decizie”, as pus politicianul. Maia Sandu a precizat că tot la partid va fi discutat și dacă ea își va propune candidatura la eventualele alegeri pentru funcția de primar al capitalei.
Amintim că, recent, Comisia Electorală Centrală a aprobat data desfășurării referendumului privind demiterea edilului capitalei, Dorin Chirtoacă. Scrutinul urmează să aibă loc pe 19 noiembrie.