Ambasada României în Republica Moldova organizează săptămâna aceasta o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române marcate la 25 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău, luni, 24 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleușeni, r. Strășeni, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la mormintele ostașilor români, informează radiochișinău.md.

De asemenea, marți, 25 octombrie 2016, începând cu ora 10.00, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la Cimitirul Eroilor din Chişinău (b-dul Decebal nr. 17, sector Botanica).

La manifestări vor participa Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, atașatul român al apărării, col. Dumitru Neacșu, reprezentanți ai Ministerului  Apărării al Republicii Moldova și ai autorităților locale.

Un sobor de preoți condus de Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înalt Preasfințitul Petru, va oficia un ceremonial religios.

La manifestări vor mai participa Orchestra Prezidențială și militari din structura de garda și protocol a Ministerului Apărării al Republicii Moldova.

Miercuri, 26 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Centrul de Culturăși Istorie Militară va avea loc inaugurarea expoziției „Preoții militari în Primul Război Mondial”, activitate organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Centrul de Cultură și Istorie Militară.