Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, l-a primit astăzi pe ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Rebecca Joyce, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Viceministrul Darii i-a urat succes ambasadorului Lucy Joyce în exercitarea mandatului şi a asigurat-o de sprijinul deplin al părţii moldoveneşti.

În cadrul întrevederii, a fost exprimat interesul comun pentru consolidarea dialogului politic bilateral şi impulsionarea relaţiilor comercial-economice dintre cele două ţări.

Oficialul moldovean a menţionat importanţa susţinerii acordate de către Marea Britanie în procesul transformărilor democratice, economice şi sociale în Republica Moldova. În particular, el a mulţumit pentru asistenţa acordată ţării noastre prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare al Guvernului britanic.

La rândul său, ambasadorul Lucy Joyce l-a asigurat pe oficialul moldovean de disponibilitatea autorităţilor de la Londra de a susţine în continuare procesul de reforme în care ţara noastră s-a angajat plenar.